12 12 2024 5142182 بطاقة تعريف:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی

تبیین اهمیت تهذیب نفس و علم‌آموزی در مسیر ربانی شدن / ​​​​​​​ علمای ربانی، وارثان انبیا و راهنمایان معنوی جامعه‌اند

پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیت‌الله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم به‌صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیت‌الله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم به‌صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
در این جلسه، آیت‌الله العظمی جوادی آملی به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ نهج‌البلاغه پرداختند.

آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: کلمات نورانی ائمه علیهم السلام به ویژه کلمات نورانی امیرالمومنین، به منزله تفسیر آیات قرآن کریم است.

ایشان بیان داشتند: حضرت در این حکمت می فرماید مردم سه دسته اند: « فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ»؛ این تقسیم بندی سه گانه مردم، برگرفته از تقسیم بندی قرآن کریم به «سابقون و مقربان»، «اصحاب یمین»، «اصحاب شمال» است، عصاره این سه قسمت همین است که یا مردم پیشرو هستند حالا یا به نبوت و امامت، یا همراهان او هستند که علمای ربانی اند و دسته سوم کسانی که با انبیاء و رسول کاری ندارند.

ایشان بر اهمیت تربیت عالمان ربانی تأکید کردند و اظهار داشتند: علمای ربانی وارثان انبیا هستند، انبیا آمدند تا عالمان ربانی پرورش دهند و این عالمان رابط میان مردم و اولیای الهی هستند. اگر در روایات ما هست که انبیاء فرموده اند علما به منزله فرزندان ما هستند این تبیین این است که «علماء ورثة الانبیاء»، چون گاهی انسان به ربط، وارث شخصی است و گاهی با کسب.

 

معظم له راه تهذیب نفس و کسب دانش را دو مسیر مهم برای ربانی شدن دانستند و بیان کردند: ارتباط با ائمه اطهار (علیهم السلام) هم دو گونه است، یک ارتباط همین راه حوزوه و دانشگاه است که انسان ‏درس بخواند، تلاش و کوشش کند تا فرمایشات اینها را یاد گرفته و علم را فرا بگیرد و گاهی طهارت روح است، نماز شب و ‏دعای سحر است، با طهارت روح می توان علوم الهی را کسب کرد!‏

ایشان اظهار داشتند: باید انسان به حیقیت ابدی بیاندیشد، انسان هست که هست که هست و هیچگاه از بین نخواهد رفت؛ حقیقت انسان ازلی و ابدی است و هرگز از بین نمی رود.

معظم له همچنین به ضرورت جهاد نفس و تهذیب اخلاق برای رسیدن به کمال اشاره کردند و تأکید داشتند: عالم ربانی شدن مستلزم تلاش در مسیر علم و تقواست.​​​​​​​


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات