پایگاه اطلاعرسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیتالله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم بهصورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
در این جلسه، آیتالله العظمی جوادی آملی به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ نهجالبلاغه پرداختند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه شرح نهج البلاغه بیان داشتند: مولا امیرالمومنین در این حکمت می فرماید: «النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ» عالمى ربّانى، آموزنده اى كه در راه راست گام برمى دارد و كسانى كه با وزش هر باد به چپ و راست ميل مى كنند. و سپس آن حضرت مصداق هم معین کردند و فرمودند «و من ربانی امت هستم» عالم ربانی کسی است که به علم و ربوبیت الهی متصل و راهنمای مردم در مسیر هدایت است، او مانند راهنمایی است که پیش از کاروان، مسیری را شناسایی کرده و اطلاعاتی معتبر و دقیق را برای هدایت افراد به همراه میآورد.
ایشان بیان داشتند: امیرالمومنین در خطبه 108 نهج البلاغه خود را «رائد» و «ربانی» امت معرفی می کند یعنی همانگونه که رائد (پیشرو کاروان) از مقصد آگاه است و ویژگیهای مسیر را میداند، من نیز از برزخ و قیامت آگاه هستم و شما را به آنچه پیش رو دارید، آگاه میکنم.، این علم من به آغاز و پایان جهان و جریان برزخ و قیامت و بهشت و جهنم، همه از پروردگار سرچشمه میگیرد. این مقام عظیم تنها بواسطه ارتباط با خداوند و منبع الهی سرچشمه گرفته است و لذا حضرت است که می فرماید: «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی» هیچ کس جز علی علیه السلام، نمی تواند چنین سخنی بگوید چون او مظهر خداست!
معظم له با بیان اینکه علم و معرفت برترین سرمایه انسان است، ابراز داشتند: مولا علی علیه السلام توصیه می کنند که باید به دنبال علم حقیقی و دین رفت، زیرا علم حقیقی شخصیت و آبروی انسان را حفظ می کند، در حالی که مال فناپذیر است و نیازمند حفاظت از سوی صاحبش هست و نمی تواند انسان را حفظ کند.
ایشان بیان داشتند: اهلبیت علیهمالسلام بهعنوان رهبران الهی، همواره با دانش و معرفت الهی، جوامع را به سمت سعادت هدایت می کنند، لذا انسان ها نیز باید به دنبال علم حقیقی باشند، زیرا علم با تربیت الهی همراه است و کسانی که از این منبع زلال بهرهمند میشوند، هم در این دنیا و هم در آخرت موفق خواهند بود.