پایگاه اطلاعرسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیتالله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم بهصورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود با اشاره به جایگاه اهلبیت علیهمالسلام و نقش نظام اسلامی در استمرار معارف الهی، بر لزوم حفظ اسرار، رعایت حسن خلق، و مقابله با بدیها از طریق نیکی تأکید کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود، ضمن اشاره به اهمیت رازداری و اخلاق اسلامی بیان داشتند: امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: «مَنْ كَتَمَ سِرَّهُ، كَانَتِ الْخِيَرَةُ بِيَدِهِ»، اسرار را برای کسی در میان نگذارید چون اگر کسی اسرارش را فاش سازد، دشمن ممکن است سوء استفاده کند ؛ این سفارش گرچه برای همه لازم است اما برای نظام اسلامی لازمتر است.
ایشان تاکید داشتند: رازداری جزو اصول عقلانیت فردی و اجتماعی است و این اصل باید در جامعه اسلامی به صورت مضاعف رعایت شود، غفلت از آن میتواند زمینه نفوذ دشمن را فراهم سازد.
معظم له بیان داشتند: انسان مؤمن در زندگی اجتماعی خود، نباید بدی را با بدی پاسخ داد، بلکه در برابر بدیها باید با خوبی و نیکی پاسخ دهد، این سیره مردان الهی است که جامعه را به سوی نورانیت و عقلانیت سوق میدهد.
آیتالله العظمی جوادی آملی با تأکید بر تمایز «جهالت» با «جاهلیت» خاطرنشان کردند: نظام جاهلی تنها با دانش و عدالت اصلاح نمیشود، بلکه با ظهور امام زمان ارواحنا فداه که مظهر عقل و تمدن است، جاهلیت به طور کامل از میان برداشته میشود. شناخت و معرفت نسبت به امام زمان، مقدمه خروج از جاهلیت و ورود به جامعه عقلانی و متمدن است.
ایشان با بیان اینکه امام، نظام را نظام متمدن می کند، بیان داشتند: امام، جاهلیت را به کلی از بین میبرد، نه اینکه صرفاً جاهل را عالم یا عاقل کند؛ این کار که برای شاگردان امام است.
ایشان همچنین با اشاره به نقش حوزههای علمیه، دانشگاهها و مساجد در تربیت انسانها، تصریح کردند که هدف نهایی، ساختن یک جامعه عقلانی و الهی است.
آیتالله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود درباره شهید دکتر مجید شهریاری، از وی بهعنوان مصداق کامل «رازدار عاقل» و «عالِم متعهد» یاد کرد که علمش را در مسیر عزت اسلام به کار گرفت و با حفظ اسرار کشور، در برابر نفوذ دشمنان خصوصا نفوذ اسرائیل ایستاد.
معظمله تأکید کردند : امثال شهریاریها با سکوت مؤمنانه و علم نافذ خود، ستونهای اقتدار علمی جمهوری اسلامی را مستحکم کردند و اینچنین شد که دشمنان تاب دیدن چنین نیرویی را نیاوردند و همه این عزیزان را شهید کردند.
ایشان با اشاره به لزوم حفظ اسرار و مقابله با نفوذ، افزودند: دیوار جامعه عاقل، همان رازداری است؛ حساب قیامت جداست اما ما در دنیا موظفیم عاقل باشیم، راز خود را حفظ کنیم، مراقب نفوذی ها باشیم و راه را برای شهریاریهای دیگر هموار کنیم.
ایشان با بیان اینکه بدترین فقر، فقر فرهنگی و فکری است، بیان داشتند: امیرالمومنین در حکمت 163 نهج البلاغه می فرماید: «الْفَقْرُ، الْمَوْتُ الْأَكْبَرُ» فقر فکری و فرهنگی بدترین نوع مرگ است چرا که انسانی که نداند چگونه زندگی کند، در واقع مرده ای متحرک است، فقر علمی و فرهنگی موجب نابودی هویت انسانی میشود و بزرگترین تهدید برای حیات جوامع اسلامی به شمار میرود.
معظم له همچنین در این جلسه که در آستانه شهادت امام صادق علیه السلام برگزار می شد، با اشاره به نقش تمدنساز امام صادق علیهالسلام در عصر عباسیان، تأکید کردند: با وجود فشارها، محدودیتها و مراقبتهای سنگین حکومتهای بنیامیه و بنیعباس، امام صادق علیهالسلام موفق شد پایههای فکری و فرهنگی مکتب اهلبیت علیهمالسلام را مستحکم سازد و تمدنی علمی و معنوی بنیان نهد که آثار آن تا امروز در منابع چهارگانه حدیثی شیعه و علوم اسلامی مشهود است.
ایشان با اشاره به تربیت هزاران شاگرد برجسته در مکتب آن امام همام، اظهار داشتند: در حالی که نظام حاکم با گسترش افکار اشعری و جبرگرایانه به تحریف دین میپرداخت، امام صادق علیهالسلام با نشر علم، عقلانیت و توحید ناب، بزرگترین مقابله تمدنی با جهل سازمانیافته آن دوران را رقم زد.