23 11 2023 2056460 شناسه:
image
حجت الاسلام والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در جمع طلاب شهرستان آمل:

مرحله بعد از شناخت انسان و انسانیت، اخلاق و رعایت فضایل اخلاقی است / زیّ طلبگی سبکی از زندگی است که باید در حیات و وجود طلاب رسوخ کند

حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی صبح امروز در جمع اساتید، طلاب و طلاب حوزه علمیه حضرت ابوالحسن (ع) شهرستان آمل، حضور و سخنرانی نمودند.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی صبح امروز در جمع اساتید، طلاب و طلاب حوزه علمیه حضرت ابوالحسن (ع) شهرستان آمل، حضور و سخنرانی نمودند.

ایشان بیان داشت: طلاب شهرستان آمل باید بزرگانی همچون آیت الله حسن زاده آملی و آیت الله جوادی آملی را الگوی خود قرار داده و از روش و سلوک این بزرگان درس بگیرند.

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء گفت: بنیاد اسراء توانسته است خط فکری آیت الله جوادی آملی را خوب تبیین کند، هم نگرش های فکری، هم نگرش های اخلاقی و هم نگرش های قرآنی و تفسیری حضرت استاد را که این موارد همه مکتوب شده و الان شما طلاب گرامی می توانید با داشتن این آثار مکتوب، حرکت های علمی خود را به خوبی جهت دهید.

وی بیان داشت: روح کار و فعالیت های شما طلاب باید تقوای الهی باشد و به عناوین و ظواهر دنیایی تعلقی نداشته باشید همچنان که حضرت استاد هیچ تعلقی ندارند و به تعبیر ایشان همه این ظواهر دنیایی و القاب و عناوین، بازی است.

استاد مرتضی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: قرآن کریم ضمن طرح مباحث رسالت و امامت، به مسئله انسان شناسی نیز پرداخته و بخش وسیعی از مسائل خود را به انسان شناسی اختصاص داده است که انسان کیست و انسان چیست.

ایشان بیان داشت: انسان را نمی توان شناخت، بلکه باید کتابی مثل قرآن نازل شود تا او را معرفی کند چرا که هیچ موقعیتی به موقعیت انسان نیست و لذا شما طلاب باید همواره تلاش و کوشش علمی کنید تا مقام انسان را از قرآن بیابید که انسان چیست و انسان کیست!

وی ادامه داد: خداوند بعد از خلقت آدم فرمود: «فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ» ، چه وقت خداوند احسن الخالقین می شود، آن زمانی که احسن المخلوقین را بیافریند و چون انسان، موجودی است که برتر از او وجود ندارد، لذا بعد از خلقت انسان فرمود: «فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ»

استاد مرتضی جوادی آملی بیان داشت: مرحله بعد از شناخت انسان و انسانیت، اخلاق و رعایت فضایل اخلاقی است. ما اول باید انسان شناسی مان درست شود بعد اخلاق و معنویت خود را داشته باشیم هر چند انسانیت تهی از بحث های اخلاقی نیست، صداقت و رادمردی و پاکی و طهارت همه در حوزه انسانیت است، انسان از آن جهت که انسان است باید صادق باشد و رادمرد و جوانمرد باشد و دین اگر توصیه ای به این موارد داشته از باب ارشاد و تقویت این موارد بوده است.

ایشان در پایان اظهارداشت: پس از مرحله اول که انسانیت بود و مرحله دوم که اخلاق بود، مرحله سوم برای شما طلبه ها رعایت زیّ طلبگی است، البته زیّ طلبگی به معنای داشتن کلاه و عبا و اینها نیست، بلکه این زیّ طلبگی سبکی از زندگی است که باید در حیات و وجود ما رسوخ کند. لذا پس از اینکه انسانیت ما کامل شد، حیثیت اخلاقی آمد و افزایش پیدا کرد، زندگی ساده، با مردم زیستن، تحمل کردن و صبوری کردن را باید به عنوان زیّ طلبگی برگزینیم و این موارد را رعایت کنیم.

​​​​​​​